Fiscaal advies

Heeft u fiscale vragen en/of verzoeken of heeft u misschien behoefte om in de toekomst te gaan investeren of bent u juist van plan eerder gedane investeringen af te stoten? Of bent u van plan uit Nederland te gaan verhuizen of juist naar Nederland te emigreren? Verberne Consultancy staat voor u klaar om deze plannen met u te bespreken.

Aangifte inkomstenbelasting

Ieder jaar valt weer de blauwe envelop in de bus met daarin een uitnodiging voor het doen van een aangifte inkomstenbelasting. Soms valt er geen envelop in de bus, maar is er wel een verplichting tot het doen van een aangifte. En soms is die verplichting er niet, maar is het toch zinvol een aangifte in te dienen (bijvoorbeeld een teruggaaf). Een aangifte indienen is en blijft een lastige klus. Er worden veel vragen gesteld en het is niet altijd duidelijk welke situaties op u van toepassing zijn. Om een paar voorbeelden te noemen:

  • U heeft een huis verkocht en u heeft een nieuw huis gekocht. Kunt u bijvoorbeeld alle rente aftrekken op u nieuwe zojuist afgesloten hypotheek?
  • U bent een eigen onderneming begonnen. Heeft u recht op bepaalde ondernemersfaciliteiten, zoals de zelfstandigenaftrek, startersaftrek, fiscale oudedagsreserve? Wat zijn de voorwaarden?
  • U heeft bitcoins aangeschaft en u vraagt zich af of u deze moet aangeven en zo ja, tegen welke waarde?
  • U krijgt inkomsten (loon, pensioen) uit het buitenland, zijn deze inkomsten belast in Nederland?

Dit zijn zomaar een aantal vragen die op u van toepassing kunnen zijn en waarop u misschien niet gelijk een antwoord heeft. Verberne Consultancy staat klaar voor u om deze vragen te beantwoorden.

Ondernemers / zelfstandigen

U bent zojuist uw onderneming begonnen en net als vele anderen werpt u zichzelf op de grote markt der aanbieders. Omdat u een echte ondernemer bent en het liefst doet wat alle ondernemers doen, namelijk zichzelf laten zien en klanten werven, is de andere kant van het ondernemen, bijvoorbeeld de administratieve kant het deel dat u het liefst links laat liggen. Verberne Consultancy kan u hierbij helpen en u hierin begeleiden. Ook kan ik dit deel voor u uit handen nemen. Mijn dienstverlening bestaat onder andere uit:

  • Advisering omtrent alle administratieve verplichtingen
  • Begeleiding bij het zoeken naar de meest efficiënte manier voor het voeren van een administratie
  • Het begeleiden of voeren van een eenvoudige administratie
  • Begeleiden of het opstellen van een eenvoudige jaarrekening (eenmanszaak of micro BV)
  • Begeleiden bij het deponeren van jaarstukken bij de Kamer van Koophandel
  • Begeleiden bij of het indienen van een aangifte omzet- en/of vennootschapsbelasting

Mocht u geïnteresseerd geraakt zijn en behoefte hebben aan deze dienstverlening, dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Aangifte omzetbelasting (BTW)

Uw onderneming houdt zich bezig met het verlenen van diensten en/of het inkopen en verkopen van goederen? Dan zal u in de meeste gevallen belastingplichtig zijn voor de omzetbelasting en zal u periodiek een aangifte moeten indienen. Verberne Consultancy kan u hierbij helpen en kan u adviseren inzake (complexe) BTW-vraagstukken. Voorbeelden van deze BTW-vraagstukken kunnen zijn:

– U verkoopt goederen aan particulieren in het buitenland. Zit hier Nederlandse BTW op? Of dient u zich bijvoorbeeld te registreren in andere landen?

– Een cliënt heeft uw factuur nog niet betaald en u voorziet dat deze niet zal worden betaald. Kunt u de BTW op deze factuur bij de Belastingdienst terug claimen?

– U bent een kleine zelfstandige en u heeft op jaarbasis maar EUR 1.000 aan BTW af te dragen. Heeft u recht op de kleine ondernemersregeling?

Met deze en meer vraagstukken kan Verberne Consultancy u helpen. Neemt u vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op

Gegevens

E-mail: olav@verberneconsultancy.com
Telefoon: 06 21 105 964
KvK nummer: 73791407

Bezoekadres

Zekeringstraat 32 C
1014 BS Amsterdam