2019 is bijna voorbij, maar 2020 staat alweer voor de deur!

Zoals iedereen wel eens doet zo tegen het einde van het jaar is terugblikken op het jaar. Voor mij is dat niet anders. 2019 was het jaar waarop ik na 15 jaar de werkgever verruilde voor een bestaan als zelfstandige. Een jaar dat zich laat kenmerken door vrijheid, maar ook hard werken en veel uren maken, veel tijd steken in acquisitie, het soms verwerken van teleurstellingen en de daarbij behorende onzekerheid, maar ook het verwelkomen van nieuwe cliënten en hun waardering tot je laten komen. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit een goede stap is geweest. Mijn ambitie voor 2020 is dan ook weer om veel ondernemers en particulieren te helpen met hun fiscale en administratievraagstukken. Ik kijk daardoor met veel plezier en vertrouwen richting 2020.

2019 was ook een jaar waarin onder andere het ondernemerschap centraal stond op de politieke agenda. De schijnzelfstandigheid blijkt nog steeds een grote kwestie. Een punt waarover veel wordt besproken, veel plannen worden gemaakt maar uiteindelijk weinig knopen worden doorgehakt. De kwestie lijkt nog steeds een lastig te nemen horde. In 2020 zal er hopelijk meer duidelijkheid over dit punt komen zodat de zelfstandige, de opdrachtgever en alle andere betrokkenen zich kunnen richten op datgene waar ze goed in zijn.

Ook zullen er weer, zoals in eerdere jaren, een aantal wijzigingen optreden per 1 januari voor iedere specifieke doelgroep en op ieder onderwerp. U kunt ook in 2020 weer contact met mij opnemen voor advies omtrent specifieke onderwerpen. Ik sta u dan ook weer graag te woord. Voor 2020 kunt u als belastingplichtige in ieder geval rekenen op de volgende substantiële wijzigingen:

• Een twee-schijven stelsel. Inkomsten uit werk en woning zullen nog maar worden belast tegen een tarief van 37,35% (voor het inkomen tot EUR 68.507) en 49,5% (het inkomen dat EUR 68.507 overstijgt);
• De algemene heffingskorting en arbeidskorting zullen worden verhoogd;
• De zelfstandigenaftrek gaat omlaag naar EUR 7.030;
• Het vennootschapsbelastingtarief voor winsten tot EUR 200.000 gaat omlaag van 19% naar 16,5%. Het tarief in de tweede schaal zal gelijk blijven (25%).

Verberne Consultancy wenst u hierbij fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en een zakelijk goed 2020 toe! Ik spreek u graag snel weer!