Ondernemen en overleven in een coronatijdperk

Helaas worden deze week, voor de tweede keer dit jaar, vele ondernemers geconfronteerd met het voorlopig sluiten van hun zaak of met de nodige aanpassingen van hun activiteiten vanwege de maatregelen genomen door de overheid in verband met de omvang van het Covid-19 virus. Deze maatregelen dienen als doel het aantal besmettingen in Nederland af te laten nemen. Onbekend is overigens of deze maatregelen zijn vruchten zullen afwerpen na de voorgestelde periode van vier weken. Gebaseerd op de eerste “intelligente” lockdown uit maart van dit jaar zouden deze maatregelen wel eens langer dan vier weken kunnen gaan duren. Vele ondernemers zullen helaas weer worden geconfronteerd met weinig tot geen omzet voor een nog onbekende periode.

De overheid heeft aangegeven dat deze ondernemers weer financieel ondersteund gaan worden. Echter, deze middelen blijken in de praktijk geen 100% compensatie te bieden en zijn maar een kleine pleister op de wonde. De Belastingdienst, banken, leveranciers en verhuurders geven uitstel van betaling of komen de ondernemer daarin maar deels tegemoet. Echter, de schuldenlast blijft wel grotendeels bestaan en wordt alleen maar groter naarmate de inkomsten uitblijven. In een “after corona’ tijdperk zullen deze schulden ingelost moeten gaan worden en de vraag is of daar dan nog wel ruimte voor is. Een storm aan faillissementen staat voor de deur.

Bent u zo’n getroffen ondernemer, wilt u juist gaan ondernemen in deze uiterst lastige periode of wilt u gewoon eens meer weten over de mogelijkheden die er juist nu nog wel zijn? Of loopt u ergens tegenaan en wilt u meer inzicht in uw financiële situatie, zowel zakelijk als privé? Zo ja, dan kom ik graag met u in contact om eens vrijblijvend van gedachten te wisselen. Neemt u vooral contact met mij op! Hieronder treft u mijn contactgegevens aan.